fredag 23. september 2011

Kommunikasjon og argumentasjon

Kommunikasjon:

I filmen få meg på for faen er kommunikasjonen veldig dårlig. Den muntlige kommunikasjonen ga ikke mening, det som filmkarakterene sa til hverandre hadde ikke sammenheng med den non-verbale kommunikasjonen. Handlingene i filmen hoppet fram og tilbake slik at kommunikasjonen ble avbrutt midt i en handling også ble den nye handlingen avbrutt igjen. Slik fortsatte det gjennom hele filmen, og det er veldig forvirrende fordi du må følge med på når handlingen (og kommunikasjonen) skifter til noe nytt.
Når karakterene snakker til hverandre virker det som om de ikke vet hva den andre snakker om og at de snakker til noen i en helt annen verden. De ser ikke på hverandre og bruker nesten ingen non-verbal kommunikasjon til å få fram poenget sitt.
Jeg synes att kommunikasjonen i denne filmen (som sagt) er veldig dårlig, et et godt eksempel på hvordan man ikke bør kommunisere.


Argumentasjon:

Det som er viktig når man skal argumentere for en god sak er at du er konkret og at du vil få gjennom saken som du argumenterer for. Man må klare å komme med saklige argumenter som kan understreke det som en mener. Det viktigste er at du har troen på det du selv sier og setter deg inn i de tingene du skal argumentere for slik at du kan motargumentere eventuelle innspill fra andre.
Man bør være godt forberedet og komme med relavante argument som noen ganger også kan understrekes av statestikk og undersøkelser. Pass på at argumentene dine er troverdige og legg vekt på å legge det fram med logisk sammenhegn, slik at andre skjønner det du vil fram til.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar