mandag 21. november 2011

Bildeanalyse - "Stabilitet"

Beskrivelse:

Dette bildet er et fotografi, som er fotografert i fugleperspektivet. Det som fotografiet viser, er et tre som har form som en balanserende trekant, to personer som sitter på en benk mellom treet, små rektangulære steiner som brukes til å dekke bakken, og større rektangulære, og forholdvis smale steiner som danner to parallelle linjer som går på skrå gjennom øvre del av bildet. I tillegg til dette, ligger det store natursteinplater helt nederst på bildet, og det ligger gule og brune blader fra trærne på bakken.    

Bildet er et portrett. Motivet på bildet består av to personer som sitter med ryggen til kamera.
Personene sitter på en benk mellom to trestammer i mellomgrunnen av bildet.
Trestammene har en mørk brun-grå farge, med noen hvite flekker på innsiden av venstre stamme, og brunsvarte flekker på innsiden av høyre stamme. Begge stammene har den samme brunsvarte fargen ved røttene, men fargen minker gradvis lengre opp på stammen som står til venstre.
Benken er laget av ved og stål, og er forankret ned i stein-bakken. Mellom de to parallelle "steinlinjene" befinner det seg grønn-gult gress som delvis er dekket med løv.

På dette fotografiet er treet og steinplatene på nedre del av bildet, forgrunnen. Personene og den gråe bakken danner tilsammen mellomgrunnen, og de to parallelle stein - linjene øverst på bildet, fremstår som bakgrunnen.

Fargene på bildet er for det meste høstlige farger, som grå, brun osv. På bildet ser det ut som om det nettopp har regnet og det gjør at bakken og landskapet rundt får en mørkere farge. Samtidig faller lyset inn fra det venstre hjørnet, slik at fargene på bildet blir lysere. Utsnittet i bildet er et totalbilde; personene er på bildet i sin helhet, og det er med litt landskap og miljø.  



Tolkning:

Vårt førsteinntrykk av bildet er at det viser et par i en kald verden. De står sammen mot den kaotiske, og ustødige verden, mens de ser mot den muntrere delen av bildet.

Når vi ser på bildet, assosierer vi det med høst, samhold og kjærlighet. Det er de varme klærne, de kalde fargene og løvet på bakken som får oss til å forstå at det er høst. Stillingene som motivene sitter i blir universalt gjenkjent som et symbol på kjærlighet, vennskap eller sterke relasjoner.

Rødfargen i jakken på det ene motivet trekker fokuset mot motivene, og skaper en kontrast både mellom motivene og trærne, og mellom motivene. Dette viser at motivene er individuelle individer som har kommet sammen. De horisontale linjene i bildet, hjelper til å holde bildet i balanse, mens de vertikale formene til trærne, sammen med deres sterke fargekontrast til resten av bildet, gjør at trærne, og det i mellom dem, blir sentralt.

Bildets tema er samhold og lengsel i en urolig verden, og har som formål å få folk til å tenke over og verdsette de umaterialistiske tingene i livene deres. Hovedfunksjonen i bildet er poetisk, vi har lekt oss med former og symboler.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar